Boka in en massage

Boka in en massage

Idag kommer jag skriva ett inlägg som kommer handla om massage, det är nämligen ett ämne som jag har blivit intresserad av på sista tiden. Jag har även börjat gå på massage i Hudiksvall, det har gett mig väldigt mycket och jag har bara blivit mer intresserad.

Massage har många fördelar för kroppen, små som stora. Men vilka är dessa effekter egentligen? Att få massage kan minska stressnivåerna i våra kroppar. Den fysiska kontakten under en massage stimulerar delar av hjärnan som hanterar stresskemikalier och hormoner som produceras av kroppen när den utsätts för press eller andra typer av spänningar. Genom att massera dessa områden hjälper vi våra hjärnor att lättare bearbeta dessa kemikalier och därmed lindra oss från konstant spänning. Det är därför logiskt att massage kan minska depressionssymptom som orsakas av höga nivåer av kortisol (stresshormonet) i systemet som utlöses av svåra tider, svåra människor, eller konstant högt tryck.

Dessutom är massage bra för hela kroppen genom att hjälpa till att lindra smärta i muskler och leder. Massage bidrar till att förbättra blodcirkulationen både lokalt och i hela systemet. Massage är bra för att lindra trötthet och utmattning som beror på fysisk eller psykisk överbelastning av kroppen. Massage ger en allmän känsla av avslappning, vilket gör att man känner sig tillfreds med sin tillvaro.

Massage kan utföras professionellt via spabehandlingar med hjälp av medicinsk utrustning som massagebord, oljor etc., men det kan också göras hemma med vänner eller familjemedlemmar som är villiga att hjälpa till! Personligen tycker jag bättre om att boka in en massage hos en professionell massör, jag känner att jag får ut mer av det än om någon i min familj skulle massera mig.

Massage är en del av god hälsa och jag rekommenderar alla personer att prova på massage i Hudiksvall, gå på spa eller be någon i din närhet att hjälpa till!


Kommentarer är stängda.